Terrorattack mot irakiska ambassaden i Kabul

Bilden är orelaterad. Foto: Flickr
  • Måndag 31 jul 2017 2017-07-31
E-post 1

AFGHANISTAN Den irakiska ambassaden i Kabul, Afghanistan, är utsatt för ett terrorattentat. En självmordsbombare har sprängt sig själv vid en polisstation i närheten av ambassaden och en bilbomb har, enligt afghansk polis, briserat strax utanför ambassaden. Flera vittnen i området uppger att de hör skott avfyras och polisen bekräftar att säkerhetsstyrkor är på plats samt att skottlossning pågår.

En självmordsbombare har utfört ett attentat vid en polisstation i Kabul som befinner sig nära den irakiska ambassaden, uppger SvD.

Enligt uppgifter från två poliser briserade en bilbomb utanför ambassaden, som sannolikt var ett av målen för attacken. Enligt poliserna försöker beväpnade män ta sig in i ambassaden och vittnen rapporterar att de hör skottlossning. En talesperson från polisen kan bekräfta att säkerhetsstyrkor är på plats, utsatta för skottlossning.

Räddningstjänsten är inkallad och arbetar aktivt med att släcka branden.

Det finns hittills inga uppgifter om antalet döda eller skadade men bara under mars och maj månad har över 300 personer dött av terrorattacker i Kabul.

Terrororganisationen Islamiska Staten har tagit på sig ansvaret för dådet genom deras nyhetskanal Amaq news agency, uppger AlJazeera.

Attacken mot ambassaden sker endast en vecka efter att en bilbomb i centrala Kabul tog livet av 31 personer, talibanerna som tog på sig ansvaret för attacken hävdade att de ville spränga en buss fylld med underrättelseagenter men samtliga offren var civila, bland annat kvinnor och barn.

Tidigare i år blev en svensk biståndsorganisation mål för en terrorattack.

LÄS ÄVEN: Två döda och en saknad i attack mot svensk biståndsorganisation i Kabul

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag