Terrordådet i Istanbul – 41 döda och 239 skadade

Dödssiffran stiger efter terrordådet i Istanbul.
  • Onsdag 29 jun 2016 2016-06-29
E-post 54

TURKIET Tisdagens terrordåd, där flera självmordsbombare slog till på en flygplats i Istanbul, ska nu ha krävt 41 människors liv och 239 personer ska vara skadade enligt uppgifter i flera medier. – Jag såg en terrorist anlända till flygplatsen, han hade en AK 47 och sköt civila, säger trafikpolisen Ahmed Furkan Gurtuna till RT.

Under tisdagen rapporterade Nyheter Idag om ett självmordsattentat på en flygplats i Istanbul. Då var dödssiffran 28 personer och 60 personer skadade. Under natten har den siffran nu ökat dramatiskt till 41 människor som mist livet och 239 skadade. Enligt uppgifter ska gärningsmännen vara tre till antalet.

En övervakningskamera lyckades fånga ögonblicket när polis skjuter mot en av självmordsbombarna. Men trots detta lyckades terroristen detonera den sprängladdning som personen bar.

Den turkiska premiärministern Binali Yildirim har bekräftat att de tre terroristerna öppnade eld och sköt mot människor innan de de detonerade sprängladdningarna. Den ryska nyhetskanalen RT har talat med ett ögonvittne till dådet på flygplatsen.

– Jag såg skadade människor falla till marken framför mig, fyra personer föll ihop. De var slitna i stycken, säger hon.

De flesta offer, en majoritet av dem, ska vara turkar. Men det förekommer även offer med andra nationaliteter. Turkiets president Erdogan har fördömt attacken i starka ordalag. Enligt Turkiska myndigheter misstänks terrorstaten IS ligga bakom attacken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag