Terrortant gripen – ville återuppliva tyska kejsardömet

Kejsar Vilhelm II med generalerna Paul von Hindenburg och Erich Ludendorff, den 8 januari 1917.
  • Måndag 17 okt 2022 2022-10-17
E-post 53

En 75-årig tysk kvinna har gripits som misstänkt för att ha organiserat en sammansvärjning i syfte att genom terrorism återupprätta det tyska kejsardömet från innan första världskriget, rapporterar News 7D.

Enligt delstatspolisen i Rheinland-Pfalz ska Ellisabeth R, vars fullständiga namn inte offentliggjorts, ha varit ledare för en terrorist-cell som planerade att skapa en ”inbördeskrigs-liknande situation” i Tyskland genom att sabotera landets energiförsörjning.

Utbredda strömavbrott skulle hjälpta rebellerna att störta Tysklands demokratiska regering för att ersätta den med det kejsardöme som avskaffades efter Första världskriget.

Kvinnan ska vid ett tillfälle ha undertecknat ett öppet brev där hon argumenterade för att 1919 års Versiallesfred, som avslutade Första världskriget, var ogiltig och att tyska medborgare fortfarande lever i ett tyskt kejsardöme med 1871 års konstitution.

Gruppen planerade även att kidnappa Karl Lauterbach, Tysklands hälsominister som blivit ett hatobjekt bland landets radikala höger på grund av de hårda restriktionerna under Covid-19-pandemin.

Kvinnan greps på torsdagen i sitt hem i Sachsen i östra Tyskland. På fredagen ställdes hon inför en domstol i Karlsruhe, anklagad för att ha ägnat sig åt terroristaktivitet i form av rekrytering och planering av gruppens aktiviteter och för att ha beordrat medlemmar att skaffa sprängmedel och vapen.

Vid ett tidigare gripande hittade polisen en automatkarbin av märket Kalalsjnikov hos en av gruppens medlemmar.

Läs även: Terrorister inför shariadomstolar och piskstraff i brittiska fängelser

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag