Thoralf Alfsson: ”Handlar om vilket värde man sätter på sin egen identitet”

Kurder demonstrerar utanför Sveriges riksdag. Foto: Thoralf Alfsson
  • Måndag 27 jul 2015 2015-07-27
E-post 54

DEBATT Nu svarar den förre detta riksdagsledamoten Thoralf Alfsson på en ledare från Chang Frick som i sin tur tycker man ska sluta upp bakom SSU Norra Kalmar – eller numera SSU Kurdistan. ”SSU i Kalmar får givetvis kalla sig precis vad de vill men jag tror inte att det är rätt sätt att motarbeta terroristerna och mördarna i IS”, skriver Alfsson.

Chang Frick på Nyheter idag tycker uppenbarligen att det är ett bra initiativ av SSU Norra Kalmar att byta föreningsnamn till SSU Kurdistan. Chang Frick har en märklig ingång i sin artikel. Jag har aldrig ifrågasatt att någon bedriver en kamp mot IS! Den som följt min blogg vet vilken syn jag har på IS och andra terroristorganisationer men även min syn på Turkiets försök att bli medlem i EU. Att jag reagerade på och länkade till artiklarna om SSU namnbytet i media handlar om vilket värde man sätter på sin egen självaktning och identitet genom sitt föreningsnamn.

SSU i Kalmar får givetvis kalla sig precis vad de vill men jag tror inte att det är rätt sätt att motarbeta terroristerna och mördarna i IS. Om man vill väcka opinion är det nog demonstrationer, politiskt arbete och lobbying som ger framgång, inte att byta föreningsnamn. Det är bara en symbolhandling som mycket väl kan få motsatt effekt bland medlemmarna i föreningen. Ett föreningsnamn skall enligt min mening avspegla föreningens identitet, syfte och/eller placering.

SSU Kurdistan får gärna komma med förslag på hur rekryteringen av Jihadkrigare till IS från Sverige skall stoppas. Men även hur terrorism rent generellt skall bekämpas i Sverige och i resten av världen, inte minst muslimsk extremism. Jag kan dock inte dra mig till minnes att jag läst vare sig insändare eller debattartiklar på det ämnet vare sig i Barometern eller Östra Småland skrivna av SSU i Kalmar.

Sverigedemokraterna i Kalmar valde för några år sedan att ändra namnet på vår politiska ideella förening från SD Kalmar till SD Calmar. Den äldre stavningen av Kalmar. Med det namnbytet ville vi peka på Kalmars kulturhistoria och stadens historiska betydelse för Sverige. Något som vi även försöker värna om i den politik som Sverigedemokraterna bedriver i Kalmar.

Den som känner till lite om det segregerade Kalmar förstår kanske också varför SSU Norra Kalmar väljer att byta namn till SSU Kurdistan. Norrliden är den stadsdel i Kalmar med högst andel invandrare. För några månader sedan hade Barometern artiklar från olika stadsdelar i Kalmar. När det var dags för Norrliden fick familjen Eliassi ett stort utrymme. Där enbart en familj med kurdiskt ursprung nu har ca 350 familjemedlemmar boende i Norrliden enligt Barometern. Ordförande för SSU Kurdistan heter Dimen Eliassi. Jag undrar hur stor andel av medlemmarna i SSU Kurdistan som har Eliassi som efternamn eller är nära knutna till familjen. Frågan är om familjen Eliassi har ”kapat” SSU Norra Kalmar och gjort den till en familjeförening?

Varför marknadsför inte SSU detta symboliska namnbyte?

Det märkliga är att vare sig SSU i Kalmar, SSU Kalmar län eller SSU på riksplanet har tagit upp nyheten om namnbytet på vare sig deras hemsidor eller Facebooksidor. Trots att namnbytet skedde för ca två månader sedan.

Är SSU inte lika roade av namnbytet som SSU Kurdistan i Norrliden? Vill man helst lägga locket på för att undvika rubriker i media?

Men det kanske Chang Frick kan svara på!

Thoralf Alfsson (SD)
thoralf.bloggplatsen.se

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag