Tidigare Aftonbladet-chef som anmälts för våldtäkt har stängts av från jobbet

Ännu en Aftonbladetman pekas ut för sexbrott. Montage: Nyheter Idag
  • Onsdag 1 Nov 2017 2017-11-01
E-post 239

SVERIGE En tidigare chef på Aftonbladet har stängts av från sitt arbete inom Schibsted­koncernen efter att ha anmälts för våldtäkt och anklagats för sexuella trakasserier. Det skriver Aftonbladet.

Nyheter Idag uppmärksammade för två veckor sedan att det fanns ytterligare en våldtäkts­anklagad profil på Aftonbladet, utöver Fredrik Virtanen. Mannen påstods i en text på Instagram ha våldtagit en 20-årig kvinna för två år sedan.

”Journalisten [Borttaget namn] på Aftonbladet utnyttjade mig för två somrar sen. Jag var full och osäker på om jag ville ha sex, men gick med honom hem ändå. Det slutade med att han hade sex med mig (både analt och vaginalt) samtidigt som han slog mig, kvävde mig och både spottade och sprutade mig i ansiktet”, skrev kvinnan.

Kvinnan polisanmälde Aftonbladet-profilen, men förundersökningen lades ned. Aftonbladets ”publisher” Sofia Olsson Olsén erkänner i Aftonbladet att hon känt till våldtäkts­anklagelserna – ett övergrepp som alltså ska ha skett under hennes företrädare Jan Helins tid som chefredaktör.

Sedan dess har det kommit fram nya uppgifter om att samme man trakasserat en annan kvinna, både psykiskt och fysiskt, under flera års tid. Den utsatta kvinnan gav igår en intervju med Dagens Nyheter. Mannen har nu stängts av från sitt arbete.

– Vi ser allvarligt på det som framförts, har upprättat ett personalärende och undersöker uppgifterna närmare. Under den tiden är medarbetaren arbetsbefriad, säger Pontus Ogebjer på Schibsted till Dagens Nyheter.

Se även:
”Slog mig, kvävde mig och både spottade och sprutade mig i ansiktet”: Ännu en Aftonbladet-profil pekas ut

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag