Tidigare SD-ledare sparkas från riksdagen när nya kandidater presenteras

Mikael Jansson (AfS). Foto: Jörgen Fogelklou
  • Onsdag 28 feb 2018 2018-02-28
E-post 9

SVERIGE Flera stora namn ryker när Sverigedemokraternas (SD) valberedning nu presenterar sin riksdagslista. En av dem är Mikael Jansson, som tidigare var partiledare.

Expressen rapporterar att flera tunga profiler inom SD saknas när valberedningen nu presenterar de 60 namn som ska stå på valsedlarna till riksdagsvalet. Sedan tidigare är det känt att riksdagsledamoten Kent Ekeroth är en av de som petas.

Nu står det också klart att Mikael Jansson, partiets talesperson i försvarsfrågor och partiledare före Jimmie Åkesson, åker ut tillsammans med en rad andra riksdagsledamöter. Även partiets tidigare vice ordförande Jonas Åkerlund, samt den trafikpolitiska talespersonen Per Klarberg, får lämna riksdagen efter nästa val.

Bland de nya namnen på listan finns Thomas Morell från Skaraborg, till vardags sakkunnig expert inom yrkestrafik på Sveriges Åkeriföretag, och Katja Nyberg från Stockholm som arbetar som polis på Nationella operativa avdelningen.

– Vi är mycket nöjda över att kunna presentera ett förslag med personer som har bred erfarenhet och kunskap från alla delar av samhället. Vi säkerställer kontinuitet från föregående mandatperiod men har också valt att föreslå flera nya, kompetenta personer som kommer att bidra till att förbättra riksdagsgruppen ytterligare, säger valberedningens ordförande Michael Rosenberg i ett pressmeddelande.

Läs även: ”Putins lakejer och landsförrädare”: Schulte (M) riktar hård kritik mot SD-uttalande om kärnvapen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag