Tidigare SD-politikern om kommentaren: ”Jag minns inte ens det. Det måste varit flera år sedan”

Foto: Wikipedia
  • Tisdag 12 sep 2017 2017-09-12
E-post 46

BOLLNÄS Nyheter Idag har ringt upp en tidigare medlem i Sverigedemokraterna, som skrev en kommentar i Nordfronts kommentarsfält angående judar på höga positioner i samhället.  Ja, det var länge sedan, jag minns inte ens det. Det måste varit flera år sedan, säger han till Nyheter Idag. 

Politiker återfinns i läckta register över kunder, sympatisörer och medlemmar tillhörande nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. Det är ETC som genomfört granskningen.

LÄS ÄVEN: SD-politiker tecknade stödmedlemskap i nazistisk organisation: ”En god sak”

Nyheter Idag har ringt upp en tidigare medlem i Sverigedemokraterna, som skrev en kommentar i Nordfronts kommentarsfält angående judar.

Obehagligt att så många integrerade heljudar/blandjudar når så höga positioner i samhället. Sedan så sprider dom sin antivita hatpropaganda därifrån”, samt ”De vet ej hur farligt dom lever”, skrev den före detta SD-politikern. 

När Nyheter Idag når den före detta SD-politikern är han ångerfull och säger att han inte minns när kommentaren skrevs, han tror att det var rätt länge sedan. Han uppger också att han tidigare beställt klistermärken från Nordfront.

– Jo jag kan väl säga så att jag inte, idag, är medlem, jag har aldrig varit medlem i Nordfront. Däremot har jag beställt klistermärken och skrivit en olämplig kommentar, det är väl den kopplingen jag har till dem då. Jag är dessutom inte medlem hos Sverigedemokraterna även fast jag är inskriven som ersättare, säger han till Nyheter Idag.

Han säger att han hoppade av Sverigedemokraterna för att han inte kände att han hade engagemanget för att vara medlem.

– Men idag skulle jag väl säga att jag har mer liberala värderingar, jag har inga särskilda extremistiska åsikter.

När den före detta SD-politikerna får frågan när han skrev sin kommentar om judar har han svårt att svara, han säger att det var länge sedan och att han inte minns.

 Ja, det var länge sedan, jag minns inte ens det. Det måste varit flera år sedan.

Men det är inte obehagligt att det är judar på vissa positioner i samhället?

 Nej, idag har jag ingen åsikt om det.

Har ETC fått tag i dig och låtit dig bemöta anklagelserna?

 Det är du och sen var det någon som ringde från Expressen. Jag är lite osäker, jag tror inte de har sökt mig faktiskt. Jag var inne och läste och det stod att de hade sökt mig, men jag har inte fått någonting.

Vad var det för klistermärken du beställde då?

 Ja, det är väl typ de enda klistermärken som de säljer, det här med deras flagga och så där, tyrrunan.

Han är osäker på om det stod något mer på klistermärkena.

UPPDATERING!

Nyheter Idag har fått bildbevis på att den tidigare SD-politikern erhöll ett imessage från Eigil Söderin, på Dagens ETC, 7 september klockan 19:06, den före detta SD-politikern blev således kontaktad av Dagens ETC i god tid innan artikeln publicerades.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag