Tidigare V-topp om Ingvar Kamprads död: ”Nazistisk kapitalist, inget att sörja”

Foto: Flickr/Faksimil Twitter
  • Söndag 28 jan 2018 2018-01-28
E-post 3462

STOCKHOLM Ingvar Kamprad, grundaren av IKEA, har dött vid 91-års ålder. Många på sociala medier beklagar sig över hans död men Barbro Sörman, tidigare ordförande för Vänsterpartiet i Storstockholm, menar att Kamprad var en nazistisk kapitalist vars bortgång man inte bör sörja.

Barbro Sörman, tidigare ordförande för Vänsterpartiet i Storstockholm, kommenterade på Twitter om att IKEAs grundare, Ingvar Kamprand, gått bort under helgen.

Sörman anser inte att man ska beklaga sig över Ingvar Kamprads död utan snarare att Kamprad var en nazist som man inte bör sörja över.

Många på Twitter reagerar starkt på Sörmans uttalande och menar att det är förkastligt sätt att uttrycka sig.

Sörman satt fram till 2017 som ordförande för Vänsterpartiet i Storstockholm. Hon har tidigare hamnat i blåsväder för att ha uttalat sig om att svenska våldtäktsmän är mycket värre än våldtäktsmän som kommer från länder som inte är lika jämställda.

Barbro Sörman har även visat att hon anser att Amineh Kakabaveh ägnar sig åt larv och borde gå över till ”Sossar och borgare”. Amineh Kakabaveh är en vänsterpartistisk riksdagsledamot som under flera år kämpat emot hedersförtryck och växande islamism i Sveriges förorter.

LÄS ÄVEN: Amineh Kakabaveh (V) bekämpar hedersförtryck – Nu petas hon från riksdagslistan

Nyheter Idag har sökt Barbro Sörman för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag