Tiggarlägret ska rivas trots överklagan – Men polisen vill inte säga när

Tiggarlägret i Malmö. Foto: Privat
  • Måndag 2 Nov 2015 2015-11-02
E-post 174

MALMÖ Uppgifter i tidningen Sydsvenskan gjorde gällande att EU-migranterna i ett tiggarläger i Malmö fick tidsfrist till klockan 16 på söndagen att lämna den industritomt där lägret ligger. Men många är fortfarande kvar på platsen och ingen vet när lägret kommer att tömmas, troligen med hjälp av polishandräckning.

Det har varit flera turer under söndagen med vad som kommer att ske med ett tiggarläger i centrala Malmö på en industritomt. Medieuppgifter i tidningen Sydsvenskan gjorde gällande att det fanns en tidsfrist till klockan 16 på söndagen, sedan skulle lägret tömmas.

Stort intresse i medier

Ett stort antal människor samlades utanför, både för att visa stöd för EU-migranterna, samt en annan grupp som är negativa till att lägret tillåts finnas i centrala Malmö. Senare på kvällen kom uppgifter om att någon kastat ett knallskott, där en person ska ha skadats, i anslutning till lägret.

Samtidigt berättar tidningen Aftonbladet på måndagen att en avhysning kommer att bli av, trots att en frivilligorganisation överklagat beslutet både till länsstyrelsen och senare till Mark- och miljödomstolen i Växjö. Bägge instanser har avvisat ett överklagande och nu ligger ärendet hos Mark- och miljööverdomstolen i Stockholm i ännu ett överklagande.

– Nu har två instanser avslagit överklagan och vi tror fortfarande på det här beslutet så vi fortsätter vårt arbete med att verkställa beslutet, säger Jeanette Silow, avdelningschef på Miljöförvaltningen i Malmö till tidningen Aftonbladet.

Kommunen har bett polisen om hjälp med handräckning, men ingen hos polisen vill kommentera när en sådan handräckning kan komma att ske, berättar Aftonbladet. Samma besked fick även Nyheter Idag tidigare från polisen.

– Jag kommenterar överhuvudtaget inte vad vi har för planering av åtgärder av ena eller andra slaget framöver, sade Lars Förstell hos polisen i Malmö under söndagen till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag