TikTok stoppar pengar till koranbrännare

Salwan Momika. Foto: Privat / Tobias Hellsten CC BY-SA 4.0
  • Tisdag 29 aug 2023 2023-08-29
E-post

Plattformen TikTok stoppar nu möjligheten att skänka gåvor som kan omvandlas till pengar till koranbrännaren Salwan Momikas konto, rapporterar Ekot.

Salwan Momika har tidigare livesänt sina allmänna sammankomster med koranbränningar på plattformen, där han fått gåvor av tittare när han bland annat bränt koranen.

TikTok erbjuder funktionen att kunna ge gåvor till personer som livesänder på plattformen. Gåvorna kan omvandlas till pengar, och TikTok behåller själva hälften av de summor som därigenom skänks.

Förutom filmer som visar koranbränningar har Momika lagt ut filmer där han kritiserar islam och vissa muslimska ledare. Hans filmer har fått tiotals miljoner visningar och hundratusentals likes, och har under augusti månad legat högt på TikToks rankning över de som får mest gåvor på plattformen skriver TT.

Momika själv har tidigare uppgett till TT att han får in mellan 1 000 och 3 000 kronor per livesändning.

– Jag får ingen hjälp av socialtjänsten så jag lever på de pengarna. Jag kan stå på egna ben, har Momika tidigare sagt till TT.

Läs även: Boxarmannen: Attacken mot Momika var uppgjord

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag