Tio män eftersöks efter våldtäkt i Piteå

Genrebild.
  • Onsdag 31 jul 2019 2019-07-31
E-post 904

En kvinna i 20-års-åldern våldtogs på Piteå Dansar och Ler-festivalen i helgen. Kvinnan omringades av tio män av vilka en våldtog henne. Polisen söker efter gärningsmännen och efterlyser tips från allmänheten.

Sent på fredagskvällen omringades en kvinna i 20-års-åldern av tio män på Piteå Dansar och Ler-festivalen. En av männen våldtog kvinnan, rapporterar Aftonbladet.

– Hon stod i korsningen Uddmansgatan-Prästgårdsgatan, då kom det fram tio killar mot henne och uppträdde lustigt. En av dem är aktiv och utför en handling som enligt lagen ses som en våldtäkt, säger Aron Backman, polisens förundersökningsledare, till Aftonbladet.

Läs även: Polisen utreder våldtäkt vid skola – ”väldigt känsligt”

Kvinnan lyckades sparka och slå sig fri från gänget och ta sig från platsen.

Enligt polisen kan de nio män som omringade kvinnan ha gjort sig skyldiga till medhjälp till våldtäkt, och man vädjar nu till allmänheten om tips för att identifiera männen.

– Har man sett något ska man ringa 114 14 och hänvisa till PDOL. Det är en ganska unik situation där en tjej står med tio killar, det borde någon ha uppmärksammat, säger Backman till Aftonbladet.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag