Tioåring höggs i halsen med penna på skola

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 29 maj 2021 2021-05-29
E-post 317

GÖTEBORG En tioårig pojke har fått vård på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg efter att ha huggits i halsen med en blyertspenna på sin skola. En annan elev på skolan misstänks för misshandel, och enligt polis ska han ha stängts av från skolan, vilket skolans rektor inte kan bekräfta på grund av tystnadsplikt.

En tioårig pojke höggs i halsen med en penna på en skola i Göteborg på fredag förmiddag, rapporterar Göteborgs-Posten.

Läs även: Pojke gripen efter knivbråk vid skola i Jönköping

– En lärare ringer mig och säger ”din son har blivit huggen i halsen”, säger pojkens mamma till GP.

Pojken har fått vård på Sahlgrenska sjukhuset, enligt polisen

– Vi får information om att en familj har åkt till Sahlgrenska sjukhuset. Pojken fick en blyertspenna stucken i halsen, och att en bit av pennan sitter kvar kvar i halsen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst,  till Aftonbladet.

Händelsen bekräftas av skolans rektor.

– Eleven plåstras om på plats och vårdnadshavaren hämtade eleven och vi har vidtagit åtgärder för att detta inte ska hända igen, säger hon till GP.

Attacken utfördes av en annan elev på skolan. En anmälan om misshandel har upprättats, och enligt uppgift från polis ska den misstänkta eleven ha stängts av från skolan.

– Den andra pojken som är utpekad har blivit avstängd från skolan, enligt mina uppgifter, säger Christer Fuxborg till Aftonbladet.

Uppgiften att den misstänkta pojken stängts av från skolan kan skolans rektor inte bekräfta på grund av tystnadsplikt enligt GP.

Läs även: 13-årig pojke rånad – ”erbjöds” köpa tillbaka sin egen telefon

Läs även: Nioårig pojke knivrånad i Nacka: Var på väg hem från skolan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag