Tonåring sköts på fritidsgård

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 29 jul 2023 2023-07-29
E-post 0

En 17-årig pojke sköts på fredag kväll på en fritidsgård i Sätra i Gävle, rapporterar Aftonbladet. Pojken fördes till sjukhus utan livshotande skador och polisen eftersöker två misstänkta gärningsmän.

Polisen larmades om skottlossningen vid 19.40-tiden på fredag kväll. 17-åringen påträffades inomhus på fritidsgården Treffen med misstänkta skottskador och kördes akut till sjukhus av polisen.

Han var vaken och talbar när han togs till sjukhus, och ingen annan person har träffats av skotten.

– Man ska ha skjutit in igenom byggnaden, mot en dörr. Mer än ett skott har avlossats, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till Aftonbladet.

Händelsen utreds som mordförsök och grovt vapenbrott och polisen kopplar skottlossningen till den gängkriminella miljön i Gävle.

– Vi misstänker att det kopplas till den kriminella konflikten i Gävle, men löst sammansatta gäng, säger Magnus Jansson Klarin.

Efter inledande förhör misstänker polisen att minst två personer varit inblandade i skottlossningen. Polisen efterlyser tips från allmänheten.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med folk som kanske sett personer eller fordon som avviker från det vanliga. Förmodligen har personerna varit maskerade.

Läs även: Tonåring träffad under skottlossning i Uppsala

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag