Tonåringar gripna för det homofoba överfallet i London

Bild: Melania Geymonat
  • Lördag 8 jun 2019 2019-06-08
E-post 265

LONDON När ett lesbiskt par tog nattbussen hem den 30 maj blev de trakasserade av fyra män som bland annat krävde att de skulle kyssa varandra. När paret vägrade blev de brutalt misshandlade och rånade av gänget. Nu har fyra tonåringar gripits misstänkta för det homofoba överfallet.

Det homofoba överfallet uppmärksammades stort av brittiska medier sedan brottsoffret Melania Geymonat offentliggjorde blodiga bilder på sig själv och sin flickvän efter misshandeln.

Nu har polisen arresterat fyra personer misstänkta för dådet. Det rör sig om fyra ungdomar i åldrarna 15 till 18, uppger BBC.

Läs även: Lesbiskt par ville inte kyssas – misshandlades av gäng

Geymonat berättade för BBC Radio att hon tidigare trakasserats verbalt men att hon aldrig förut upplevt fysiska angrepp.

– De omringade oss och sa väldigt aggressiva saker, saker om sexuella positioner, lesbiska och tyckte att vi skulle kyssas så att dom kunde titta på oss.

Geymonat berättar att de försökte desarmera situationen genom skämt, och att hennes flickvän försökte spela sjuk.

– Men dom började kasta mynt på oss. Nästa jag minns är att Chris är i mitten av bussen och dom slår henne. Så jag sprang dit på ren impuls och försökte dra ut henne därifrån och de började slå mig. Jag blödde ordentligt, berättar Geymonat.

Bussföretaget Metro Line har meddelat att överfallet fångats av övervakningskameror och att man samarbetar med polisen.

De gripna tonåringarna misstänkts för rån och grov misshandel.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag