Toppsosse i Stockholm rasar mot affischen på Springare: ”Fascism!”

Fotot: Örebropartiet
  • Lördag 18 aug 2018 2018-08-18
E-post 1301

STOCKHOLM Borgarrådet i Stockholm Jan Valeskog rasar mot Peter Springares valaffisch, där han tar två gängmedlemmar från ”Sossealdemokraterna” och ”Allijangsen” i örat. Enligt Valeskog är affischens budskap fascism.

Det lilla lokalpartiet Örebropartiet har lanserat sin valaffisch på sin toppkandidat Peter Springare, något Nyheter Idag tidigare skrivit om.

LÄS ÄVEN: Här smädar Peter Springare maktpartierna i ny valkampanj

Trots att Örebropartiet endast aspirerar på mandat i Örebros kommunfullmäktige och Örebro läns regionfullmäktige har bilden vållat reaktioner långt bortom den närkingska myllan.

En av Stockholms S-toppar, Jan Valeskog, rasar mot affischens motiv och beskriver dess budskap som fascism.

”Tron på enstaka, starka män som löser allt idag och även i historisk tid = fascism!”, skriver Jan Valeskog, Stockholms stadsbyggnadsborgarråd, på Facebook.

– Nej, vi är inte fascister, säger Örebropartiets Markus Allard till Nyheter Idag och fortsätter, vi sätter bara fingret på att de etablerade partierna skor sig på vår bekostnad.

Jan Valeskog tog över sitt uppdrag som stadsbyggnadsborgarråd från Rogert Mogert, efter att Mogert avgick till följd av att han anklagats för att ha trakasserat flera kvinnor. Mogert erhöll, i och med sin avgång, en fallskärm på 4,8 miljoner kronor.
Nyheter Idag söker Jan Valeskog för en kommentar.

LÄS ÄVEN: Roger Mogert (S) behöver inte sluta åka taxi – Skattebetalarna finansierar fallskärm på 4,8 miljoner

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag