Trångbodda somalier skaffade två barn till: ”Det blev som det blev”

Vy från Biskopsgården. Foto: Faksimil Google Maps
  • Tisdag 13 nov 2018 2018-11-13
E-post

GÖTEBORG Tidningen Hem & Hyra har intervjuat Abdir Isaak som bor med sin fru och nio barn – i en tvårummare.
– Det går inte att beskriva, säger han.

Abdir Isaak skaffade sig en tvåa på 62 kvadratmeter i Biskopsgården i Göteborg för sju år sedan. Inte långt därefter tog han hit hela sin familj från Somalia. Nu bor de, elva personer varav nio barn i åldrarna 2–19 år, i samma lägenhet.

– Det går inte att beskriva. Vi är elva personer på en toalett varje morgon. Ska barnen duscha får de turas om att göra det efter skolan. Du kan själv föreställa dig. Lägenheten är också väldigt sliten, säger Abdir Isaak.

Det är svårt för barnen att göra läxorna hemma, och det är inte tal om att ta hem några kompisar. Skolan har blivit varse om situationen och skrivit ett intyg om att barnen behöver en större bostad.

Abdir Isaak säger att de söker efter en större lägenhet någonstans i Göteborg, gärna en fyra eller femma, men har inte hittat något än. Att köpa sig en bostad är inte aktuellt eftersom både man och fru är arbetslösa.

Under tiden som paret har bott i lägenheten har de skaffat två barn till. Hem & Hyras reporter frågar om de inte var tveksamma till att göra det.

– Jo, det är klart vi var. Men det blev som det blev, svarar Abdir Isaak.

Läs även: Bostadsförening skyddar sig med taggtråd: ”De är gangsters som förstör”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag