Tre av fyra släppta efter bombdådet mot 1.Cuz adress

1.Cuz och förödelsen i Grimsta. Bild: Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0 / SVT
  • Onsdag 4 jan 2023 2023-01-04
E-post 80

Av de fyra misstänkta som anhölls efter bombdådet mot rapparen 1.Cuz adress i Grimsta natten till måndagen har tre släppts på fri fot, meddelar åklagaren. En av de släppta uppges vara rapparen Z.E.

– Skälet för beslutet att häva anhållandet är att det på grund av bevisläget inte längre är motiverat att hålla dem frihetsberövade. Misstankarna mot personerna kvarstår och förundersökningen fortsätter, säger åklagaren Liselotte Nilsson, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Enligt Expressen är en av dem som har släppts den rappare som tidigare anhållits som misstänkt. Rapparen i fråga är enligt uppgift Jozef Wojciechowicz, mer känd under artistnamnet Z.E.

Läs även: Uppgifter: Rapparen Z.E anhållen för bombdådet mot 1.Cuz adress

Den fjärde personen är emellertid fortsättningsvis anhållen skäligen misstänkt för inblandning i dådet, vilket är den lägre graden av misstanke.

Enligt Expressen rör det sig om en i man i 35-årsåldern som sedan tidigare är dömd för flera mindre narkotikabrott. Huruvida han kommer att häktas eller inte tas det beslut om senast klockan 12 på torsdag.

Det finns också en person som står skriven som målsägande i målet. Varför han är det vill inte åklagaren gå in på.

– Men det finns en teori om vem detta är riktat mot, sade Liselotte Nilsson till Expressen i måndags.

Åklagaren Liselotte Nilsson låter i pressmeddelandet meddela att hon för närvarande inte är tillgänglig för media. Detta för att inte skada pågående utredning.

Läs även: Bombdåd mot rapparen 1.Cuz adress

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag