Tre skjutningar på ett dygn – tonårspojke död: ”Fruktansvärt mörkt”

Foto: Nyheter Idag / Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0
  • Söndag 11 jun 2023 2023-06-11
E-post

Under ett dygn skedde inte färre än tre skjutningar i Stockholmsområdet, däribland en masskjutning i Farsta. Flera personer är skadade och en tonårspojke är död efter dåden. ”Ett fruktansvärt mörkt dygn med nya brutala skjutningar”, konstaterar justitieminister Gunnar Strömmer (M) i en kommentar till Expressen.

Det var vid tiotiden på fredagskvällen som den första skjutningen ägde rum i Solna norr om Stockholm. Två skottskadade män i 20-årsåldern anträffades vid platsen och fördes till sjukhus med ambulans. Deras skador beskrivs av polisen som inte livshotande.

Kort därefter skedde ytterligare en skjutning i Jordbro i Haninge kommun söder om Stockholm. Också i det fallet påträffades en skottskadad man som fördes till sjukhus. Inte heller han åsamkades livshotande skador.

En man i 18-årsåldern greps sedan och anhölls misstänkt för skjutningen i Jordbro. Under lördagseftermiddagen blev han emellertid frisläppt.

På lördagen inträffade sedan en masskjutning i Farsta centrum i södra Stockholm.

Fyra personer träffades i skottlossningen: två tonårspojkar i 15-årsåldern samt en man och en kvinna som enligt polisen är i åldern 40–65 år. Den ena tonåringen dog på plats. Övriga tre fördes till sjukhus.

”Ett fruktansvärt mörkt dygn med nya brutala skjutningar”, skriver justitieminister Gunnar Strömmer i en kommentar till Expressen. Han tillägger att regeringen ska göra allt som står i dess makt för att vända på utvecklingen.

Två män i 20-årsåldern greps på lördagskvällen efter dådet i Farsta misstänkta för mord. Gripandet skedde efter en biljakt på E4.

Läs även: Vrede när gängkriminell släpps efter 11-årings död: ”Helt värdelöst”

Läs även: Två grovt misshandlade med spade när familjer slogs vid studentfirande

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag