Trollhättans stad om kulturchefen som hånade Lamotte: ”Fortsatt fullt förtroende”

Foto: Skärmdump från Facebook
  • Onsdag 18 Dec 2019 2019-12-18
E-post 3672

TROLLHÄTTAN En chef på kulturförvaltningen i Trollhättan gjorde sig lustig över journalisten Joakim Lamottes livesändning från Kronogården, där han attackerades av en stor grupp maskerade män. Nu tas hon i försvar av kommunen som slår fast att hon har ”fortsatt fullt förtroende”.

När Joakim Lamotte var i Kronogården i Trollhättan på torsdagen för att göra ett livereportage möttes han av ett stort antal maskerade män som stal hans utrustning och utsatte honom för hot och våld.

På morgonen dagen efter lade Paula Pelli, chef för Kronan Kulturhus som ligger i Kronogården, upp ett klipp där hon gör narr av Lamottes besök. Ett klipp som Lamotte senare visade på sin Facebooksida.

– Det är krigstillstånd här, säger Pelli och vänder kameran mot det tomma torget.

– Titta på detta och fråga er sedan om det är konstigt att vi har ett samhälle som ser ut som det gör, när det är sådana här människor som bestämmer, säger Lamotte.

 

På Trollhättans stads hemsida har man nu publicerat ett uttalande om kulturchefens hånfulla film.

”Det här är ett satiriskt inlägg på en medarbetares privata Facebook-konto som var avsett för personens vänkrets. Inlägget bör ses i sammanhanget att många människor som lever och verkar i Kronogården varje dag inte alltid känner igen sin egen vardag i de bilder som journalister förmedlar av stadsdelen.”

Kommunen uppger att man ”inte på något sätt står bakom innehållet i inlägget” men att det ”ger uttryck för en enskild persons åsikt och upplevelse” och omfattas av yttrandefriheten.

Tommy Svensson, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, säger att han har fortsatt förtroende för Pelli.

– Som chef blir du en symbol för organisationen, och det är klart att jag tycker att inlägget var olyckligt, eftersom det riskerar att påverka förtroendet för vår verksamhet. Efter samtal med den berörda chefen har jag dock fortsatt fullt förtroende för dennes arbete, säger Svensson.

Läs även: Stopp för väktare att arbeta i Kronogården

Läs även: Skandaluttalandet från LO:s politiske sekreterare: Mer sympati för Kronogårdsgänget som misshandlade Lamotte än för Lamotte

Läs även: Här är journalisterna och medieprofilerna som startar hashtagg för att mobba Lamotte

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag