Tucker Carlson om Hanif Bali: ”Den mannen kan bli Sveriges nästa statsminister”

Tucker Carlson intervjuar Hanif Bali (M). Foto: foxnews.com
  • Fredag 19 jan 2018 2018-01-19
E-post 2722

STOCKHOLM Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali kan bli Sveriges statsminister i framtiden. Det säger amerikanska Fox News programledare Tucker Carlson efter att han intervjuat Bali om Sveriges problem med migrationspolitiken.

I dagarna intervjuades riksdagsledamoten Hanif Bali (M) av Tucker Carlson i amerikanska Fox News. I inslaget berättar Bali om problem kopplat till en stor invandring och han understryker att Sverige har en stor utmaning som väntar på detta område.

– De senaste åren har vi tagit emot 250 000 asylsökare. Som jämförelse skulle det motsvara att USA tog emot åtta eller nio miljoner asylsökare, förklarar Bali på engelska.

Sedan förklarar Bali att invandringen är en stor belastning för samhället genom Sveriges omfattande välfärdssystem.

– Det har orsakat stora kostnader i det korta perspektivet, men också – när vi tittar på lång sikt – ser vi brottslighet och fattigdom är ett resultat av ett slappt migrationssystem.

Vidare berättade Bali om hur debatten ser ut i Sverige. Han tog upp flera exempel på rasistiska och nedsättande termer som använts emot honom på grund av hans politiska ståndpunkter. Det gick så lång att när Bali återgav ett epitet han har blivit kallad valde Fox News att censurera det ordet med ett pip-ljud. Och efter intervjun summerade Tucker Carlson sitt intryck av den unge politikern.

– Den mannen kan bli Sveriges nästa statsminister.

Läs också: Hanif Balis nya politiska mål: Satsar på att bli stadsminister

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag