Tung seger för Wallrup (V) – fortsatt etta på riksdagslistan trots partikamratens anmälan

Emma Wallrup
Foto: Riksdagen Riksdagsledamot Emma Wallrup Vänsterpartiet
  • Söndag 18 feb 2018 2018-02-18
E-post

UPPSALA En knäpp på näsan åt belackarna och storseger. Så kan man beskriva Emma Wallrups helg. Hon polisanmäldes för ofredanden av partikollegan Jens Holm bara dagar innan Vänsterpartiets Uppsalaförbund skulle sätta riksdagslistan. – Jag är jätteglad att demokratin vann, och inte smutsiga drev som dras i gång dagarna innan listsättning, säger hon till UNT.

LÄS MER: Anklagade riksdagsledamoten Emma Wallrup (V) slår tillbaka mot Jens Holm (V): ”Blivit utsatt för en metoo”

Stödet för Emma Wallrup är fortsatt stort i Uppsala län. En stor majoritet röstade för att behålla henne som etta på listan berättar Lars Thor, distriktsordförande i Uppsala för UNT. Både Emma Wallrup och Jens Holm var på plats för att ge sina versioner. Sedan svarade Emma Wallrup på frågor från ombuden om det hela.

– Det var en förhållandevis god ton i debatten. Ombuden skötte sig bra, eftersom det lätt kan gå till överdrift när det är så pass personliga frågor, säger Lars Thor till UNT.

Emma Wallrup själv säger att hon hoppas ”kunna lägga konflikten bakom sig” och fokusera på politiken.

– Jag är jätteglad att demokratin vann, och inte smutsiga drev som dras i gång dagarna innan listsättning, säger hon till UNT.

Trodde du på fortsatt förtroende efter veckans rapportering om polisanmälningar?

– Jag hoppades på det, eftersom jag vet att jag är en ärlig person som bara vill jobba med politik. Hela situationen känns väldigt fel. Det var en personlig sak som borde fortsatt vara det. Att det kan bli så uppskruvat är helt absurt, säger Emma Wallrup.

Jens Holm var snopen efteråt.

– Jag är mycket förvånad över beslutet, men det är ombuden i Uppsala län som bestämmer det, säger han till UNT.

Emma Wallrup har tidigare sagt att hon ska göra en motanmälan av Jens Holm för trakasserier och förtal.

LÄS ÄVEN: Gillade vänsterpartists inlägg på Twitter – SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt i blåsväder

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag