”Tung värvning” – Kasselstrand om att Felten går över till AfS

Olle Felten. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 15 mar 2018 2018-03-15
E-post 52

STOCKHOLM Riksdagsledamoten Olle Felten har uteslutits ur Sverigedemokraterna och går över till Alternativ för Sverige (AfS). Det bekräftades på en pressträff i riksdagen vid lunchtid på torsdagen.

– Det är klart att det är en tung värvning, sade AfS partiledare Gustav Kasselstrand efter pressträffen.

– Jag tog kontakt med AfS för ett par veckor sedan. Men bestämde mig i söndags, sade Olle Felten som kommer att behålla sin riksdagsplats.

Felten bor i Norrköping och är egenföretagare i IT-branshen. Han blev medlem i Sverigedemokraterna 2012, men tycker nu att partiet glider åt fel håll. I valberedningens riksdagslista kom han inte med.

– Jag ser Alternativ för Sverige till stor del som en motreaktion på den negativa partikulturen i Sverigedemokraterna. Alternativ för Sverige har ett driv som man blir lycklig av att se och jag ser fram emot att göra vad jag kan för att partiet ska ta plats i riksdagen i höstens val, säger han i ett pressmeddelande.

– Alternativ för Sverige har nu fått sitt första riksdagsmandat. Med den breda parlamentariska erfarenhet som Olle Felten har från skatteutskottet och riksbanksfullmäktige kommer han att bli en stor tillgång för Alternativ för Sverige, säger Gustav Kasselstrand.

– Alternativ för Sverige har nu en viktig plattform i Sveriges riksdag vilket ger oss ökade möjligheter att nå ut med vår politik.

Läs även: Sverigedemokratisk riksdagsledamot går till Alternativ för Sverige

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag