Tunisier och nigerian åtalas för våldtäkt på ukrainsk flykting

Genrebild.
  • Torsdag 11 aug 2022 2022-08-11
E-post 104

Två män åtalas som misstänkta för våldtäkt på en 18-årig ukrainska flicka på en hotellbåt i Düsseldorf, rapporterar Daily Mail. Hotellbåten tjänstgjorde även som flyktingboende, och de båda männen, identifierade som Rachid B, 38, and Abdullahi A, 26, har ukrainskt medborgarskap men kommer ursprungligen från Tunisien respektive Nigeria.

Det var den 6 mars i år som flickan var på väg från hotellbåtens matsal till sitt rum då hon förföljdes av Rachid som tvingade sig in på hennes rum där han våldtog henne. Tio minuter efter att Rachid lämnat rummet tog sig Abdullahi in på rummet och våldtog flickan.

Läs även: Ukrainska kvinnor fick klädkod på flyktingboende – skulle inte provocera män från andra kulturer

Trots att våldtäkterna skedde så tätt inpå varandra kände Rachid och Abdullahi inte varandra och hade inte planerat de båda våldtäkterna tillsammans, enligt vad som framkommit i rätten.

Männen har ukrainskt medborgarskap då de studerat i landet, Rachid till tandläkare och Abdullahi datavetenskap.

– Politiker måste göra allt för att se till att sådana fruktansvärda fall som våldtäkten på hotellbåten i Düsseldorf inte ökar. Hårda och snabba straff följda av utvisning är det enda språk sådana gärningsmän förstår, sade Heiko Teggatz, chef för det federala polisfacket, till tysk media i samband med att våldtäkten ägde rum i mars.

När våldtäkten först rapporterades uppgavs Rachid vara irakier, vilket har visat sig felaktigt.

Läs även: Migranter från Irak och Nigeria misstänks ha våldtagit 18-årig ukrainska på flyktingboende

Läs även: Ukrainska flyktingbarn misshandlades av arabgäng – ”skrek att vi skulle åka hem”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag