Två dödsskjutningar i Stockholm under måndagen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 1 jun 2021 2021-06-01
E-post 120

STOCKHOLM På måndagseftermiddagen sköts en man ihjäl i Husby i nordvästra Stockholm. Senare framåt midnatt inträffade ytterligare en dödsskjutning i Hjulsta inte alls långt därifrån.

Under måndagen skedde inte färre än två dödsskjutningar i Stockholm.

Den ena skedde i området Husby i Västerort mitt på ljusa dagen där larm inkom till polisen vid halv fyra om att en man skjutits med flera skott på öppen gata. Mannen, som enligt polisen är i 25-30-årsåldern, avled senare på sjukhus.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska det ha rört sig om två gärningsmän som flytt på moped från platsen.

– Vi har fått in flera uppgifter om att de ska ha lämnat på något form av fordon. Men det framkommer lite olika vittnesmål och vi har och håller fortfarande på att förhöra flera vittnen, sade Helena Boström Thomas, presstalesperson på polisen region Stockholm, till Aftonbladet i samband med händelsen.

Senare på kvällen meddelade polisen att en ung man har gripits misstänkt för mordet. Gripandet gick lugnt till och enligt polisen var den unge mannen inte obekant med målsägaren. Åtminstone en till gärningsman eftersöks för mordet.

– Vi har många resurser på detta och det är hög prioritet. Det kan finnas fler gärningsmän, säger Helena Boström Thomas till Aftonbladet.

Skjutning i Hjulsta strax innan midnatt

Strax innan midnatt samma dygn inträffade ytterligare en dödsskjutning i Hjulsta i nordvästra Stockholm.

När polisen anlände till platsen hittades en skjuten man på en parkering. Mannen, som är i 30-årsåldern, fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda och han avled senare under natten.

Enligt Expressens uppgifter ska flera gärningsmän ha setts avlägsna sig från platsen strax efter skjutningen. Ett 30-tal bilar ska dessutom ha anlänt efter skjutningen varpå kaosartade scener ska ha utbrutit.

Än så länge har ingen gripits för mordet.

– Det finns ingen frihetsberövad och vi jobbar med att hålla förhör med vittnen och prata med folk som har kunskap om det här, säger Mats Eriksson, presstalesperson på polisregion Stockholm, till Nyheter Idag.

Huruvida skjutningen i Hjulsta har någon koppling till den i Husby kan polisen just nu inte svara på.

– Det är för tidigt att säga nu, men naturligtvis kommer vi att titta på det, säger Mats Eriksson.

Läs även: Uppgift: Polisen skyddade misstänkt mördare från lynchmobb – avlossade varningsskott

Läs även: Kroatiens ambassadör om Brå-listan över vapenvåld: ”Det är inte sant”

Läs även: Expressens reporter om det ökade antalet dödsskjutningar: ”Högre risk att begå självmord”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag