Två kvinnor ihjälskjutna i hem-invasion – kopplas till räv-kriget

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 13 okt 2023 2023-10-13
E-post

Två kvinnor har skjutits ihjäl i en ny hem-invasion i Tullinge söder om Stockholm natten till fredagen. Två personer har gripits som misstänkta för mord. På adressen bor en artist som har en anhörig som kopplas till nätverket Foxtrot, enligt Dagens Nyheter.

Det var vid 01:25 natten mot fredag som polisen larmades om skottlossning i Tullinge, och vid 08-tiden på morgonen meddelade polisen att två kvinnor skjutits ihjäl på adressen.

Flera barn befann sig i bostaden vid tillfället men uppges ha klarat sig utan fysiska skador.

– Vi har förstås sett till att få dem därifrån, de är nu omhändertagna på annan plats, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, till DN.

Kort efter skottlossningen, vid 01:40, grep polisen två personer efter en biljakt på Huddingevägen. Personerna misstänks för mord och grovt vapenbrott i Tullinge

– Vi har gripit två personer under natten, men vi kommer inte kommentera mer kring gripandet, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson, till DN.

Polisen utreder om dubbelmordet i Tullinge är kopplat till det krig inom Foxtrot-nätverket som orsakat ett stort antal våldsdåd i landet den senaste tiden.

Enligt Dagens Nyheter är en 40-årig man, en 33-årig kvinna, en 20-årig kvinna och tre barn under tio år folkbokförda på adressen. Den 40-åriga mannen är en ostraffad artist och föreläsare, som har en 20-årig anhörig som polisen kopplar till det kriminella nätverket Foxtrot.

20-åringen dömdes nyligen till ett långt fängelsestraff för bland annat förberedelse till mord, och är åtalad för flera brott som begåtts under våldsvågen, bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Läs även: Pappa död, mamma och barn skadade när oskyldig familjs bostad attackerades i gängkriget

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag