Två män greps på bar gärning efter heminvasion

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 26 nov 2023 2023-11-26
E-post

Polisen i Kungälv har gripit två män som misstänkta för misshandel och rån. De gripna misstänks ha trängt sig in hos en man i 50-årsåldern som blev misshandlad och bestulen, rapporterar TV4 Nyheterna.

Klockan 09.13 på söndagen fick polisen i Kungälv larm om ett pågående rån, som ska ha börjat med att två män i 30-årsåldern ringde på en dörr.

– Sambon har öppnat dörren och de tränger sig in i lägenheten och misshandlar mannen som är i 50-årsåldern. De får med sig en del saker, bland annat elektronik, säger Carolina Karlsson, presstalesperson på polisen, till TV4.

Polisen var emellertid på plats redan inom tio minuter från att larmet gått.

– Det är verkligen lite ovanligt att det sker i dagsljus. Patrullen är där väldigt snabbt och kan gripa dem redan i trapphuset och de stöldgodset på sig, säger Carolina Karlsson.

Förutom stöldgodset påträffade polisen narkotika på den ena mannen. Brottsoffret fick lindriga skador och behövde inte föras till sjukhus.

Läs även: 16-åring mördades när fransk by attackerades av gäng

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag