Två terrorattacker i London

Foto: Faksimil Instagram
  • Söndag 4 jun 2017 2017-06-04
E-post 1353

LONDON Två terrorattacker genomfördes i London inatt. Sex personer har mördats och 48 har skadats av tre gärningsmän som mejat ner människor på London Bridge. Terroristerna fortsatte sedan vidare till Borough Market där de började knivhugga människor.

Under natten mellan lördag och söndag genomförde terrorister två attacker i London. I skrivande stund uppges antalet mördade uppgå till sex personer och antalet skadade uppges vara 48 personer.

LÄS ÄVEN: Skåpbil mejade ner folk i London: ”Offer knivhuggna och skottlossning”

Den första terrorattacken genomförs på London Bridge där gärningsmännen mejar ner människor med en skåpbil, likt Khalid Masoods terrorattack på Westminster bridge, även den i London, den 22 mars i år.

Skåpbilen fortsätter, efter att ha kört över människor på bron, vidare till Borough Market, några hundra meter därifrån. Väl vid Borouch Market hoppar gärningsmännen ut från bilen och börjar knivhugga människor.

23:08 inkom larmet till polisen om att skåpbilen kört över människor på London Bridge, 23:16 hade Londonpolisen skjutit ihjäl de tre gärningsmännen.

Terroristerna hade klätt ut sig i bluff-bombvästar, alltså västar som liknade bombvästar men som visade sig vara oäkta. Det uppger brittiska BBC.

En bild som den italienska fotografen, Gabriele Sciotto, lagt ut på instagram visar en av de nedskjutna terroristerna, iförd en av västarna.

 

The guy that the police knocked down after 1 min #live #police #dead #man #london #terroristic #attack

Ett inlägg delat av Gabriele Sciotto (@fried_chicken)

Nattens attacker mot oskyldiga människor i London adderas till räkningen av åtskilliga terrordåd som genomförts mot europeiska städer under kort tid, däribland Rakhmat Akilovs lastbilsmassaker på Drottninggatan i Stockholm den 7 april som dödade fem personer och skadade 15.

Sedan 22 mars i år har fyra attacker drabbat England, den senaste innan Londonattackerna ägde rum den 22 maj för två veckor sedan då Salman Ramadan Abedi detonerade en spikbomb på en Ariana-Grande-konsert i Manchester. I attacken mördades 23 människor, däribland flertalet barn, och 116 personer skadades.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag