Tvåbarnsmamma blockerad av Lööf: ”Jag blev bara så paff”

Jennie Fors gillade inte C-ledarens besked. Foto: Privat/Instagram
  • Torsdag 3 maj 2018 2018-05-03
E-post 2160

STOCKHOLM Tvåbarnsmamman Jennie Fors skrev en kritisk kommentar på Annie Lööfs privata Instagramkonto. En timme senare hade hon blockerats. ”Jag blev väldigt överraskad över att en partiledare gör så här. Man kan ju undra vilka tankar en sådan person har om åsiktsfrihet”, säger hon till Nyheter Idag.

Centerns besked om att stödja regeringens linje om att ge 9 000 ensamkommande afghaner asyl i Sverige har skapat en debattstorm på sociala medier. I en uppmärksammad krönika på Katerina Magasin gick samhällsdebattören och sångpedagogen Bianca Muratagic till hårt angrepp på Annie Lööf. Hon publicerade även krönikan på Facebook, men inlägget togs bort med motiveringen att det ”inte följer Facebooks communityregler kring hatiskt innehåll”.

– Bedrövligt. Kritik är inte hat. Det här är bara ett sätt att tysta ner kritik mot politiker. Det är groteskt, man ska kunna ha möjlighet att uttrycka sina åsikter utan att bli avstängd eller censurerad, sa Bianca Muratagic till Nyheter Idag.

Efter artikeln blev vi kontaktade av tvåbarnsmamman Jennie Fors, 42, beteendevetare från Vara, som i förra valet röstade på Centerpartiet:

”Jag läste din artikel om att Annie Lööf blockerat en kvinna som kritiserat henne. Samma sak hände mig, jag har varit en av Annie Lööfs följare på Instagram. Efter att C röstade för förslaget gällande ensamkommande asylsökande från Afghanistan så skrev jag en kommentar på hennes Instagram (under ett inlägg där hon försvarade sitt och partiets beslut att rösta för detta förslag): ’Och där förlorade ni min röst i höst tyvärr’. Har inte skrivit ett enda negativt ord innan. Det blev blockering direkt.”

Jennie Fors förklarar att hon blev chockad över Annie Lööfs beteende, och tycker att det visar på en stor brist om man inte kan hantera olika åsikter.

– Jag blev bara så paff över att en partiledare gör så här. Man kan ju undra vilka tankar en sådan person har om åsiktsfrihet. Jag blev blockerad utan ens en tillsägelse.

– Det här är ju ändå en statsministerkandidat, och så beter man sig så?!

Känner du igen ditt gamla parti?

– Nej, det gör jag inte. Under förra valet tyckte jag att de var mer på spår, nu känner jag inte igen dem längre. De är ansvarslösa i en hel del frågor som jag tycker man borde ta på lite mer allvar, säger Jennie Fors och tillägger:

– Det här faller inte i god jord. Jag kommer inte att återgå till Centerpartiet. Det känns som att bara för att de väljer att bortse från kritik så existerar den inte. De verkar tro att om du blockerar en person så försvinner problemet.

Varför röstade du på Centern i förra valet?

– Jag har alltid röstat borgerligt. Jag vet inte, jag gillade Annie Lööf. Jag tycker hon har varit bra i debatter och att hon behövs, men nu har jag fått en annan bild av henne.

Vilket parti funderar du att rösta på i stället?

– Moderaterna, som jag har röstat på tidigare, eller Liberalerna.

Efter att Annie Lööf meddelat att C kommer att rösta ja till regeringens förslag om amnesti för 9 000 afghaner, manade hon själv till ”god ton” i debatten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag