Tvingade pedofil att gräva sin egen grav – släpps ur fängelse efter ett halvår

Genrebild. Bild: Tim Foster/Unsplash
  • Fredag 28 okt 2022 2022-10-28
E-post

Den ryska pappa som tvingade en pedofil att gräva sin egen grav har släppts från fängelse efter bara ett halvår. I april dömdes pappan till ett och ett halvt års fängelse för att ha uppviglat pedofilen till att begå självmord.

Vyacheslav Matrosov, 35, upptäckte en film på bästa vännen Oleg Sviridovs, 32, telefon som visade hur vännen förgrep sig på hans sexåriga dotter. Då tvingade Matrosov vännen att gräva sin egen grav.

Matrosov misstänktes först för att ha mördat Sviridov, som hittades knivskuren till döds i den grav han tvingades att gräva, men utredare kom fram till att Sviridov, som misstänktes för övergrepp på ytterligare två barn, tog sitt eget liv.

Enligt uppgifter ska Sviridov ha setts svårt misshandlad samma dag som han försvann, och Matrosov ska ha gett honom ett ultimatum om att överlämna sig själv till polisen eller utsättas för faderns vrede.

I april dömdes Matrosov till 18 månaders fängelse för att ha uppviglat Sviridov till självmord, men har nu släppts efter bara ett halvår i fängelse, rapporterar Daily Mail.

Stödet till Matrosov har varit stort i hans hemtrakter, där människor samlat ihop pengar till hans försvarskostnader och gjort en namninsamling som kräver att han friges.

Läs även: Pappa tvingade pedofil att gräva sin egen grav – slipper mordåtal

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag