Tvingade skollag att göra armhävningar – åtta till sjukhus

Amerikanska fotbollsspelare. Bild: AJ Guel/CC BY 2.0,
  • Fredag 13 jan 2023 2023-01-13
E-post 93

Åtta studenter på Rockwall Heath High School i USA behövde sjukhusvård efter att deras fotbollstränare tvingat dem att göra 400 armhävningar på en timme som straff, rapporterar Fox News. 

En av studenterna behövde vård för rhabdomyolysis, som kan orsaka allvarlig skada på njurarna.

– Som föräldrar skickar vi våra barn till skolan med förtroende för att de kommer bli väl omhändertagna. Det har varit så fram tills den här tråkiga händelsen, säger pojkens föräldrar.

Skolan fick kännedom om händelsen på måndagen och agerade genast. Nu har tränaren John Harrell, som varit anställd av skolan sedan 2019, stängts av från sitt arbete som huvudtränare för laget i amerikansk fotboll medan händelsen utreds.

Fotbollslagets kapten Brady Luff menar emellertid att händelsen har överdrivits. Enligt Luff var det inte fråga om något straff utan om att ”skapa disciplin”. Vatten ska ha funnits tillgängligt och spelarna har varit fria att gå när de har velat.

– Han har behandlat oss med inget annat än respekt, och han älskar varenda en av oss, menar Luff.

Läs även: Afrikansk fotbollshjälte bets ihjäl av sina egna hundar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag