Tyska säkerhetspolisen varnar för över 300 islamistiska barn i landet – föreslår avlyssning

Foto: Max Pixel
  • Tisdag 7 aug 2018 2018-08-07
E-post 399
  1. TYSKLAND Tyska säkerhetspolisen varnar för att det blir allt vanligare att barn i Tyskland uppfostras i familjer som indoktrinerar barnen i radikal islamism. Säkerhetspolisen uppger att ungefär 300 barn i Tyskland kan komma att bli säkerhetshot de kommande åren.

Flera hundra barn i Tyskland växer upp i våldsbejakande, islamistiska hushåll och indoktrineras in i islam från en ung ålder. Tysklands säkerhetspolis varnar nu för att dessa barn kan komma att utgöra en säkerhetsrisk i framtiden. Det uppger DW.

En ny rapport från tyska säkerhetstjänsten pekar på att radikalisering bland minderåriga och unga barn blir allt mer förekommande och sprider sig snabbare i Tyskland.

Rapporten pekar på att ungefär 300 barn bedöms vara i familjer eller miljöer som fostrar fram islamism. Barn i dessa familjer blir utbildade från födseln med en extrem världssyn som legitimerar våld mot andra grupper. Några av de familjer som rapporten varnar om har åkt ner till mellanöstern för att begå terrorbrott.

Rapporten har fått flera ledande politiker att reagera, bland annat från Angela Merkels konservativa CDU, som vill slopa förbudet mot avlyssning av barn under 14 år.

CDU-politikern Patrick Sensburg menar att det inte handlar om att kriminalisera barn utan att myndigheter måste vara mer förberedda för att kunna stoppa terrorism som sprider sig till radikaliserade barn.

Även Sverige har problem med barn som fostras in i värderingar som inte är förenliga med den dominerande kulturen. Bland annat rapporteras det om att barn i allt yngre åldrar anammar hederskultur.

LÄS ÄVEN: Rektor slår larm om ”vardagsheder” bland små barn

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag