Tysklands inrikesminister: Syrier som semestrar i hemlandet ska bli av med flyktingstatus

Bild: FT Bild/Ralf Roletschek /Roletschek.at
  • Torsdag 22 aug 2019 2019-08-22
E-post 2716

TYSKLAND Syriska flyktingar som regelbundet åker tillbaka till Syrien ska bli av med sin flyktingstatus, säger Tysklands inrikesminister Horst Seehofer.

Tyskland inrikesminister Horst Seehofer vill ta ifrån syrier som åker till Syrien på semester deras flyktingstatus, rapporterar Bild.

Detta efter att Bild uppmärksammat hur flyktingar från Syrien regelbundet återvänder till hemlandet för att semestra och hälsa på släktingar.

– Den syriska flykting som regelbundet åker till Syrien kan inte påstå med trovärdighet att han är förföljd i Syrien. Vi måste ta ifrån honom hans flyktingstatus, säger Seehofer till Bild.

Läs även: ”Sparka ut dom och få hit dom till Syrien” – syriska kvinnorna vill ha tillbaka männen

Seehofer säger också till Bild att om det tyska migrationsverket uppmärksammas på resor till hemlandet, skulle möjligheten att dra in flyktingstatus undersökas omedelbart.

Under den första halvan av 2019 ska sammanlagt 62 105 beslut om indragen flyktingstatus ha fattats enligt en tjänsteman på tyska migrationsverket. Av dessa rörde 39 806 ärenden syrier.

Enligt Seehofer bevakar man noga situationen i Syrien, och det kan bli aktuellt att skicka tillbaka tidigare syriska flyktingar till hemlandet när situationen tillåter.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag