Uberförare körde fel – blev ihjälslagen

Brittisk polisbil. Bild: Slinkierbus268/CC BY-SA 4.0
  • Torsdag 12 maj 2022 2022-05-12
E-post 63

När Uberföraren körde till Cocos Grillhouse istället för Koko Lounge blev passagerarna rasande. De misshandlade föraren som senare avled av sina skador. Nu åtalas två män för dråp vid en domstol i Manchester, Storbritannien.

I slutet av oktober beställde två mycket berusade män, Connor McPartland, 20, och Martin Treacy, 18, en Uber-bil som kördes av Ali Asghar, 38. Männen ville åka till klubben Koko Lounge för att ragga tjejer.

Men Asghar missförstod och körde dem till Cocos Grillhouse. När han stannade på en bensinmack i närheten och släppte ut sina passagerare bröt ett våldsamt gräl ut, rapporterar Metro UK.

Läs även: Mördare dog av hjärtattack medan han grävde ned sitt offer

Taxichauffören Mohammad Khalid bevittnade bråket och försökte först resonera med Ashgars missnöjda passagerare, men av rädsla för att själv attackeras drog han sig tillbaka till sin bil och ringde polisen.

Grälet var så högljutt att det väckte en boende i området, som hörde någon skrika ”kom igen då, kom igen då, ring polisen” följt av en smäll. Enligt ögonvittnen ska Ashgar ha jagats av männen.

– Tragiskt nog ramlade han och föll och de sparkade honom i ansiktet och huvudet, säger ett vittne.

Därefter ska McPartland ha sprungit mot bilen och hotat med att stjäla den. Trots sina skador i ansiktet lyckades Ashgar ta sig upp och tillbaka till sin bil. Ett annat vittne såg då hur Ashgar knuffades till marken av en av de misstänkta gärningsmännen, som därefter sprang därifrån.

Mohammad Khalid vågade sig fram, och hittade Ali Ashgar liggande på trottoaren bredvid sin bil, kraftigt blödande från huvudet. Han togs till sjukhus där han avled två veckor senare.

Där de misstänkta gärningsmännen nekar till brott.

Läs även: Bilbrännare sköts ihjäl av polis

Läs även: Taxichaufför rånad av tonårsflickor i Hörby

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag