Ukraina: ”Ryssar sköt mot ryssar”

1917 upprepar sig – ryss mot ryss. Montage: Nyheter Idag
  • Fredag 12 aug 2016 2016-08-12
E-post 71

UKRAINA Den eldstrid som skall ha skett natten till 7 augusti i norra Ukraina, som resulterade i ett dödsoffer, var enligt den ukrainska nyhetstjänsten Ukraine Today helt och hållet en rysk affär.

Som Nyheter Idag tidigare rapporterat om skall en skärmytsling mellan vad som påstås ha varit ukrainska ”terrorister” och ryska trupper ha ägt rum i norra Ukraina, nära staden Armjansk. Uppgifterna har ifrågasatts, men idag meddelade Vadym Skibitskji, representant för den ukrainska underrättelsetjänsten att en skottväxling faktisk ägde rum.

– Enligt vår information, under natten mellan 6 och 7 augusti inträffade faktiskt en skottväxling mellan soldater ur ryska armén och ryska gränsvakter nära Armjansk, berättar Skibitskji vid ett möte som Ukraine Today bevittnat.

Redan under gårdagen spreds rykten om att eldstriden hade bestått i att ryssar beskjutit ryssar, vilket skulle förklara uppgifterna om att ”terroristerna” varit iklädda ryska uniformer. Något officiellt svar från de ryska myndigheterna för att bemöta dessa påståenden har i denna stund ännu inte framkommit.

Eldstriden, som skall ha krävt ett liv, ledde till att både Ryssland och Ukraina höjde beredskapen i gränstrakterna, och Ryssland har även krävt att Ukraina utesluts från FN.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag