Ulf Kristersson om den nya chefen för MSB: ”Dan Eliasson är en kapabel person”

Ulf Kristersson (M). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 1 feb 2018 2018-02-01
E-post 899

STOCKHOLM Samma dag som Dan Eliasson blir av med sin roll som rikspolischef kommer informationen om att han nu ska bli chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Moderatledaren Ulf Kristersson menar att kritiken mot Eliasson har varit för hård och att han egentligen är en kapabel person.

Under gårdagen, onsdag den 31 januari, meddelades det att rikspolischefen Dan Eliasson sparkas från sin post. Budskapet mottogs med entusiasm från de många röster som menar att Eliasson är inte rätt person att leda polisen. Samtidigt meddelades det att Dan Eliasson istället blir chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

LÄS ÄVEN: Rikspolischef Dan Eliasson avgår – Får nytt chefsjobb

Moderatledare Ulf Kristersson säger till Aftonbladet att han anser att det var helt rätt att sparka Dan Eliasson men att kritiken mot honom har varit alldeles för hård.

– Det är bra att regeringen fattar det beslutet. Vi har tipsat under ganska lång tid om att de borde fatta det beslutet. Det är en habil och kapabel person som har varit på fel plats. Det har inte fungerat. Ska man vara rikspolischef måste man ha både polisens och allmänhetens förtroende. Det tror jag har saknats, säger Kristersson till Aftonbladet.

Peter Springare menar att polisens kris är inte över bara för att Eliasson sparkas. Springare anser att flera högre chefer inom polisen måste lämna för att poliskrisen ska kunna klaras upp.

LÄS ÄVEN: Springare: Hoppas fler chefer ”följer sin härförare ut från myndigheten”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag