Ulf Kristerssons skoningslösa sågning av Annie Lööfs och Centerns afghanlöfte: ”Konsekvenserna ligger hos dem”

Ulf Kristersson. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 25 apr 2018 2018-04-25
E-post 833

Nu sällar sig även Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till den växande skara som kritiserar Centern och Annie Lööf för att man valt att stödja regeringens förslag om att ge uppehållstillstånd till 9 000 vuxna afghaner trots att de inte har asylskäl. ”Nu får i praktiken Miljöpartiet styra denna del av regeringens migrationspolitik, och Centern väljer att göra den till sin”, skriver Kristersson på sin Facebooksida.

Läs även: C eller M – inget svar från Ulf Kristersson om vilken invandringspolitik som väntar om Alliansen får bilda regering

Det är på onsdagsmorgonen som Ulf Kristersson i ett långt Facebookinlägg kritiserar Annie Lööf och Centerpartiet för deras beslut att låta 9 000 afghaner utan asylskäl stanna i Sverige. Kristersson påpekar att Moderaterna tillsammans med Kristdemokraterna och Liberalerna  – till skillnad från Centern – är överens om att rösta nej till förslaget.

”Vi kommer att rösta nej. Även lagrådet har dömt ut förslaget på rent juridiska grunder, i ett historiskt kritiskt yttrande: ”Gränsen är nådd för vad som är acceptabelt” påpekar juristerna där”, skriver Kristersson som sedan citerar Folkbladets socialdemokratiske chefredaktör Widar Andersson:

”Principlösheten är numera den enda kvarvarande principen i migrationspolitiken”.

Ulf Kristersson konstaterar utan omsvep att Centerns beslut är ett bakslag för Alliansen.

”Det är inget att hymla om”, skriver han och fortsätter:

”Nu får i praktiken Miljöpartiet styra denna del av regeringens migrationspolitik, och Centern väljer att göra den till sin. Centerns beslut är deras och ansvaret för konsekvenserna ligger hos dem.”

Ulf Kristersson avslutar sitt inlägg med skarpa formuleringar.

”[…] av samma skäl som jag och Moderaterna naturligtvis aldrig skulle bilda eller ingå i en regering som inte klarar av uppgiften att föra en vettig ekonomisk politik, så kommer vi naturligtvis inte heller bilda en regering som inte kan föra en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik. Detta är inget hot, det är tvärtom ett löfte.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag