Ungdom kastade sten mot polisen – fick skjuts hem

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 15 sep 2019 2019-09-15
E-post 3173

UPPSALA På lördagseftermiddagen var Sverigedemokraterna på plats i området Stenhagen i Uppsala i samband med en kampanj för att stoppa bygget av ett islamiskt center. En yngling misstänks då ha kastat sten mot polisen – som därefter gav honom skjuts hem.

Även förra lördagen var SD i Stenhagen för att kampanja mot bygget av det islamiska centret. Då utsattes både partimedlemmar och polis för stenkastning, men ingen person frihetsberövades. Enligt polisens förklaring fick man inte tag på någon misstänkt.

Läs mer: Nu svarar polis om stenkastningen mot SD i Uppsala

En vecka senare var SD på plats igen, och då ska besöket ha gått betydligt lugnare till. ”Denna gång lyckades vi genomföra kampanjen utan att mötas av stenkastning. Responsen var i stor grad god från oroade invånare som inte vill ha ett islamistiskt center i sitt bostadsområde”, skriver partiet på Facebook.

”Ett antal ungdomar dök upp på platsen som inte gillade vår närvaro, men situationen bevarades under kontroll.”

P4 Uppland rapporterar dock att polisens fordon utsattes för stenkastning mot slutet av sammankomsten. En pojke i 15-årsåldern identifierades och är nu misstänkt för brottet som rubriceras som försök till skadegörelse. Polispatrullen gav honom skjuts hem till sina anhöriga.

Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag