Ungdom knivskars – ville inte låna ut moped

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 10 aug 2020 2020-08-10
E-post 3160

STOCKHOLM En person ville inte låna ut sin moped till ett gäng mitt i natten, och blev därför hotad och knivskuren. Personen togs till sjukhus för sina skador och ärendet utreds som mordförsök.

En ungdom knivskars vid halv två natten mot måndagen i Hammarby Sjöstad i Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Knivattacken föregicks av att ett gäng personer bett om att få låna personens moped.

Läs även: Tonåringar knivrånade på mopeder – tvingades skjutsa rånarna

När personen inte ville låna ut mopeden blev denne hotad och knivskuren av en i gänget. Personen fördes till sjukhus med skador, som inte var livshotande.

– Men eftersom personen med kniven gjort utfall mot både huvud och överkropp och utsatt målsägande för allvarlig fara blir det brottsrubricering mordförsök, sedan kan ju den ändras, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen, och en person har tagits in på förhör. Ingen har ännu frihetsberövats i ärendet.

Läs även: Uppgift: 15-årig flicka knivhuggen – minderårig misstänks för mordförsök

Läs även: Fyra skadade efter knivbråk i Borås – araber och somalier i gängkrig om narkotikamarknaden

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag