Ungdomsgäng tände eld på man i 65-årsåldern

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 4 feb 2020 2020-02-04
E-post

NACKA På söndagen satt en man i 65-årsåldern på en buss när ett gäng ungdomar bakom honom tände eld på hans hår. Enligt polisen kunde mannen inte lämna något signalement på förövarna.

Lokaltidningen Mitt i rapporterar att det var vid 14-tiden som mannen, som jobbar som journalist, åkte buss genom Nacka kommun.

Bakom sig hade han tre till fyra killar i 13- till 15-årsåldern som betedde sig stökigt. Han funderade på att flytta på sig men valde ändå att sitta kvar.

Plötsligt kändes det konstigt i håret på bakhuvudet. Det hade börjat brinna och han slog på elden för att släcka den. Andra passagerare reagerade och fick busschauffören att stanna vid motorvägen.

– Det var en hemsk händelse att råka ut för helt plötsligt. Jag är fortfarande skakad. Det är något helt otroligt när man sitter i kollektivtrafiken mitt på dagen, säger mannen till Mitt i.

Läs även: Moralpanik i DN gav extra reklam åt dansk strippklubb

Killarna höll sig kvar en stund innan de lugnt gick vidare.

– De stod kvar utanför lite längre bort. Sen promenerade de iväg utan att göra något brådska. Det var inte som att de flydde därifrån.

Förutom några svedda hårstrån klarade sig mannen utan fysiska skador. Däremot säger han att han mår psykiskt dåligt efter händelsen.

Läs även: Efter migrantvågen – nu kan Filipstad tvingas tokhöja skatten

Trots att ungdomarna alltså hängde kvar en stund utanför bussen säger polisen att mannen inte kunde ge någon beskrivning av dem.

– Målsägande kunde inte lämna några signalement och några vittnesuppgifter finns inte heller. Kvalitén på busskameran får avgöra om det går att identifiera någon och styrka brott, säger kommunpolisen Magnus Mohlin till Mitt i.

Händelsen utreds som försök till grov misshandel.

Läs även: Man kidnappades i Djursholm – fritogs av polis

Bli prenumerant

Tycker du att det behövs ett alternativ till Public Service, till de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag