Man kidnappades i Djursholm – fritogs av polis

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 3 feb 2020 2020-02-03
E-post 581

DANDERYD Fyra personer har gripits efter att ha tvingat in en man i en bil i Djursholm utanför Stockholm. Den kidnappade mannen fritogs av polis inom en timme. Han var vid medvetande och har hörts av polis. 

En man kidnappades i Djursholm natten mot söndagen. Enligt polisens händelserapport ska mannen med hot och våld ha slitits in i en bil.

Polisen larmades till Djursholm vid midnatt och kunde befria mannen mindre än en timme senare. Fyra personer har gripits misstänkta för människorov.

Enligt en vittnesuppgift till Aftonbladet ska polis ha stoppat en vit skåpbil vid trafikplats Roslags Näsby vid 00.20 samma natt. Polisen har ingen kommentar till om vittnesuppgiften har med fallet att göra.

Läs även: Kidnappad kvinna hittad blodig och bunden vid E4

Den kidnappade mannen var vid medvetande och har hörts av polisen.

– Han kommer att tas omhand av sjukvården, säger Verner Viking, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till Aftonbladet.

Djursholm är ett av Stockholms rikaste bostadsområden. Medianinkomsten i Danderyds kommun, där Djursholm ligger, är 387 792 kronor enligt Ekonomifakta, medan motsvarande summa för hela Sverige är 288 880.

Läs även: Grovt kriminella häktade för kidnappningen av 16-årig pojke

Läs även: Student kidnappades av gäng – hölls fången i nio timmar

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag