Ungern inför höjd skatt för organisationer som förespråkar invandring

Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Foto: European People's Party
  • Torsdag 21 jun 2018 2018-06-21
E-post 440

UNGERN På onsdagen röstade en stor majoritet i Ungerns parlament för en ny lag som bestraffar ickestatliga organisationer som arbetar för invandring.

160 ledamöter röstade för förslaget medan 18 röstade mot, rapporterar Omni med hänvisning till nyhetsbyrån AFP. Det innebär att organisationer som arbetar för invandring kommer att straffas med en särskild skatt på 25 procent.

Sveriges Radio uppger att skatteintäkterna ska gå till arbetet med att hindra illegala invandrare från att ta sig in i landet.

”Vi vill använda den här skatten för att motverka organiserad invandring”, sade finansdepartementet i ett uttalande enligt Omni.

På onsdagen röstades också en annan lag igenom som kriminaliserar hjälp till illegala migranter. ”Stoppa Soros-lagen” har den kallats med hänvisning till den ungerske miljardären George Soros, som är en stark förespråkare av öppna gränser.

Premiärminister Viktor Orbán har varit konsekvent i sitt motstånd mot den sortens massinvandring som har omfamnats av västeuropeiska länder. Under våren vann hans parti Fidesz en stor seger i parlamentsvalet med 49 procent av rösterna.

Bör Sverige införa liknande lagstiftning?
1065 röster (se resultat)

Läs även: Seger för Viktor Orbán i Ungern

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag