Uppgift: Foxtrot-ledare ihjälskjuten i Irak

Bild: Polisen i Sverige och Irak.
  • Måndag 8 jan 2024 2024-01-08
E-post

Mustafa ”Benzema” Aljiburi, som pekats ut som Foxtrot-ledaren Rawa Majids närmaste man och fortsatt lojal till Majid under den senaste tidens inbördeskrig i nätverket Foxtrot, har skjutits ihjäl i Iraks huvudstad Bagdad, enligt källor till Expressen.

Det var på måndagen som en beväpnad man, som kunde misstas för ett motorcykelbud, öppnade eld mot en bil i en gatukorskning i Ameria, en av de farligare stadsdelarna i Bagdad, enligt irakiska medier som hänvisar till källor inom säkerhetstjänsten.

Bilföraren avled i attacken, och flera högt uppsatta poliskällor och källor inom den kriminella miljön bekräftar för Expressen att den mördade mannen är 34-åriga Mustafa Aljiburi, känd i den gängkriminella miljön som ”Benzema”.

Expressen har även tagit del av den lokala polisrapporten, där det framgår att en misstänkt mördare, som är svensk medborgare, har gripits av irakisk polis.

Aljiburi är allierad med Foxtrot-ledaren Rawa Majid, ökänd i medier som ”den kurdiska räven”, och ställde sig på Majids sida när en intern konflikt bröt ut inom Foxtrot. Majids motståndare leds av Ismail ”Jordgubben” Abdo, vars mamma sköts ihjäl när konflikten bröt ut i september förra året. Enligt uppgift till Expressen har Abdos falang tagit på sig mordet på Aljiburi.

Uppgiften om att Mustafa Aljiburi har mördats i Irak har tidigare spridits, men den gången var det hela en bluff, som avslöjades av Aljiburi själv i en livesändning från Instagram, där han hävdade att han iscensatte sin egen död för att komma åt en påstådd prissumma på en miljon dollar.

Efter de ännu obekräftade uppgifterna om att Rawa Majid gripits i Iran uppgav Aljiburi i november att han lämnat Foxtrot för att istället starta den nya grupperingen ”La Liga”. Enligt Expressens uppgifter var orsaken till splittringen meningsskiljaktigheter mellan Aljiburi och Rawa Majids släktingar.

Den senaste tiden har Aljiburi tagit avstånd från Rawa Majid, men även fortsättningsvis publicerat hotfulla meddelanden riktade mot Abdos falang i Foxtrot-konflikten.

Läs även: Uppgift: Foxtrot-man ihjälskjuten i Sarajevo

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag