Uppgift: Gängledare ihjälskjuten i Norrköping

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 10 apr 2020 2020-04-10
E-post 322

NORRKÖPING På torsdag kväll sköts en man i 40-årsåldern ihjäl utanför en hamburgerrestaurang i Norrköping. Enligt uppgift till Aftonbladet var mannen ledande i ett MC-gäng, och har tidigare varit måltavla för en bombattack.

Det var vid 23.12 som polisen larmades till Koppargatan efter uppgifter om skottlossning vid en snabbmatsrestaurang.

På platsen fann polisen en skjuten man som fördes till sjukhus i ambulans. Mannen var emellertid så svårt skadad att han avled.

Läs även: 320 skjutningar under 2019 – 41 döda

Många personer var på plats vid hamburgerrestaurangen när mannen mördades, och flera vittnen har hörts under natten.

– Restaurangen har varit öppen och det har funnits kunder i den, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen, till Aftonbladet.

En bil som polisen tror var mördarens flyktfordon hittades brinnande vid Yxbacken i Åby strax norr om Norrköping.

– Vi har gjort teknisk undersökning både på brottsplatsen och på platsen där vi misstänker att man bränt flyktbilen, säger Lindqvist till Aftonbladet.

Den mördade mannen är enligt polisen dömd för flera brott och har kopplingar till organiserad kriminalitet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är mannen en ledande person i MC-gänget ”No Surrender”. Mannen hade en hotbild mot sig och var måltavla för en bomb i en trappuppgång i Norrköping i januari.

Läs även: Två döda efter skjutning i Norrköping

Mc-gänget ”No Surrender” har varit måltavla för flera uppmärksammade våldsdåd, skriver Aftonbladet, bland annat ett dubbelmord utanför en nattklubb i Norrköping den 5 december förra året, och bombattacken utanför en femvåningshus i Linköping den 7 juni förra året, som beskrivs som en av de kraftigaste bombattackerna i Sverige de senaste 20 åren.

Läs även: Uppgifter: Gängkonflikt bakom explosionen i Linköping

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag