Uppgift: Mördad kvinna har släktband till räv-gäng

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 7 sep 2023 2023-09-07
E-post 0

Enligt uppgifter i flera medier blev en kvinna med släktband till en person ur den kurdiska rävens kriminella nätverk ihjälskjuten i Uppsala natten till torsdagen, och polisen befarar att mordet kan leda till nya våldsdåd.

Vid 01-tiden natten till torsdagen larmades polisen till stadsdelen Gränby i Uppsala. En person togs till sjukhus, och bekräftades senare som avliden av polis, som underrättat anhöriga och inlett en förundersökning om mord.

Enligt uppgifter till Expressen är den avlidne en kvinna med släktband till en person med kopplingar till det så kallade Foxtrot-nätverket, som leds av Rawa Majid, känd i media som ”den kurdiska räven”.

Nätverket Foxtrot misstänks vara inblandade i ett blodigt gängkrig, där minderåriga använts för mord och anhöriga till gängmedlemmar har mördats.

Rawa Majid tros befinna sig i Turkiet, där han är medborgare, och är efterlyst av svensk polis som misstänkt för grova narkotikabrott.

Enligt uppgift till Expressen ska kvinnan ha skjutits i bröstet, och polisen befarar att det misstänkta mordet kan leda till nya våldsdåd.

Även Aftonbladet har fått uppgifter om att kvinnan är anhörig till en person med kopplingar till Foxtrot, och enligt uppgift till SVT kan adressen där kvinnan hittades kopplas till den gängkriminella miljön.

Läs även: Barnsoldaternas boss döms till 18 års fängelse

Läs även: Anhöriga till kriminella mördas – då skyller Sima på Strömmer

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag