Uppgift: Tonåringar försökte planka in på Kiviks marknad – fick storstryk

Bild från Kiviks marknad vid ett tidigare tillfälle. Bild: Public Domain
  • Lördag 16 jul 2022 2022-07-16
E-post 673

Tre 17-åringar fördes till sjukhus efter ett storslagsmål på Kiviks marknad natten mellan fredag och lördag. Enligt uppgift till Expressen ska bråket ha börjat med att tonåringarna försökte ta sig in gratis på området, och en av de som gripits för misshandeln ska vara anställd på marknaden.

Polisen larmades till platsen klockan 00.26 natten till lördag. Flera personer ska då ha varit inblandade i ett slagsmål med basebollträn på marknadsplatsen. Tre 17-åringar fördes till sjukhus med sina skador, och ytterligare en person, en 16-åring, ska också blivit misshandlad.

– Området har ju inhägnats, det har inte varit det tidigare år utan de kräver nu inträde. Bråket kan ha att göra med inträdestjafs, säger polisens presstalesperson Kim Hild till Expressen.

Sex män greps som misstänkta för misshandel. Två av dem, en 17-åring och en man i 65-årsåldern, släpptes på lördag morgon.

Fyra män i åldrarna 18 till 45 var fortsatt gripna på lördag morgon, och en man i 25-årsåldern anhölls. En av de gripna ska vara anställd på Kiviks marknad, men det är oklart om han är anställd av arrangören eller är inhyrd arbetskraft, skriver Expressen.

Enligt polisens händelserapport som uppdaterades 14.45 är flera av de gripna anställda av Kiviks marknad.

Läs även: Släktingar i storslagsmål i liten by

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag