Släktingar i storslagsmål i liten by

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 1 maj 2021 2021-05-01
E-post

FÄRGELANDA Ett tjugotal personer, inklusive kvinnor och barn, drabbade samman i ett storslagsmål i byn Färgelanda på fredag eftermiddag. Tre unga män fördes till sjukhus, och en man i 45-årsåldern har gripits av polis. Den gripne och de skadade personerna är släkt.

Ett storslagsmål bröt på valborgsmässoaftons eftermiddag ut i byn Färgelanda i Dalsland, med knappt 2 000 invånare, rapporterar flera medier.

Läs även: Stort slagsmål i Visby – ”två grupperingar”

Expressen skriver att ett 20-tal personer var inblandade i slagsmålet, inklusive kvinnor och barn. Polisen fick larm om slagsmålet vid 16.11.

När polisen kom till platsen hade slagsmålet upphört. På plats beslagtogs järnrör och baseballträ som polisen misstänker har använts i slagsmålet.

Tre unga män i åldrarna 15 till 20 ska ha fått skador i nacke, ansikte, bakhuvud och höft och har förts till sjukhus, enligt polisen.

En man i 45-årsåldern greps, misstänkt för misshandel alternativt grov misshandel.

– Den gripne och de skadade är släkt. Varför de slåss kan jag inte svara på. Det är komplext, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson för polisen, till Aftonbladet.

Läs även: Storslagsmål vid skola i Ystad

Läs även: ”Ett antal knivhugg” – Flera skadade, varav en 13-åring, i storslagsmål med uppemot 50 personer

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag