Uppgift: Yüksel dömd för misshandel

Mikail Yüksel. Foto: Pressbild Partiet Nyans
  • Torsdag 1 sep 2022 2022-09-01
E-post 241

Nyans partiledare Mikail Yüksel har dömts för ringa misshandel i Turkiet, visar domstolsdokument som Ekot i Sveriges Radio tagit del av. Misshandeln skedde 2009 och riktades mot en släkting till Yüksel enligt Ekot.

Yüksel har nekat till anklagelserna, men medger till Ekot att det varit en rättsprocess mot honom. Han uppger emellertid att han inte minns att han dömts i någon domstol. Han vill inte kommentera Ekots dokument då det saknar stämplar och underskrift.

Yüksel vill inte ställa upp på någon bandad intervju med Ekot, men betonar att han är oskyldig, och säger att han inte tror att uppgiften kommer påverka förtroendet för honom eller partiet Nyans.

Partiet Nyans, som Mikail Yüksel startade 2019 efter att han uteslutits ur C innan valet föregående år, går till val på stoppa islamofobi, ”Israels ockupation” och påstått missbruk inom svens socialtjänst.

Läs även: M-politiker utmanar Nyans till debatt – då ber Yüksel honom att hålla käften

Läs även: Förolämpad M-politiker håller öppet för debatt mot Yüksel

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag