M-politiker utmanar Nyans till debatt – då ber Yüksel honom att hålla käften

Ole-Jörgen Persson (M) och Mikail Yüksel. Bild: Stockholms stad / Pressbild Nyans
  • Tisdag 23 aug 2022 2022-08-23
E-post 231

I ett inlägg på Facebook utmanar lokalpolitikern i Stockholm och riksdagskandidaten Ole-Jörgen Persson (M) partiet Nyans till debatt. Då svarar partiledaren Mikail Yüksel med att be M-politikern att hålla käften.

I inlägget, som publicerades i söndags, skriver Persson att han lyssnat på Nyans valmöte i Rinkeby som ägde rum under lördagen. Där fick han höra en hel del saker som han inte gillade.

”Stora delar av valmötet ägnades alltså åt att sprida lögner och aktivt misstänkliggöra det svenska samhället i stort. Det handlade om LVU-lagstiftningen, socialtjänstens arbete och att svenska domstolar kan sätta varenda muslim i fängelse utan bevis. Utan rättegång. Det sista är ett mer eller mindre direkt citat. Dessutom hävdade man att det svenska samhället med lag skyddar andra religiösa texter men tillåter koranbränningar ’för att man vill förnedra muslimer’. Det är en grotesk lögn”, skriver Persson.

M-politikern utmanar därefter Nyans till debatt om ”förortens problem och utmaningar”. Han skriver att debatten ska vara öppen för alla och att tid och plats är något de kan bestämma sinsemellan.

Men Nyans partiledare Mikail Yüksel ser inte med blida ögon på moderatens utmaning. Istället ber han Persson att hålla käften.

”Jag uppmanar denna Moderatpolitiker att hålla sin käft. Uppenbart att han inte lyssnat med öronen. Man skapar inte sammanhållning i samhället genom att ADHD-testa invandrarbarn och förbjuda slöja”, skriver Yüksel.

Ole-Jörgen Persson kommenterar partiledarens uppmaning på Twitter.

Mikail Yüksel har tidigare klargjort att han inte kommer besvara frågor eller ge kommentarer till Nyheter Idag.

– Jag ger inte intervjuer i högerextrema sajter, sade Yüksel till Nyheter Idag.

Nyheter Idag söker Ole-Jörgen Persson för en kommentar.

Texten har uppdaterats. Det stod tidigare felaktigt att Ole-Jörgen Persson befann sig på Nyans valmöte. Det var snarare så att han lyssnade på det på Facebook.

Läs även: Yüksel polisanmäler swishkampanj – hävdar att den är ”organiserat bedrägeri”

Läs även: Yüksels hårda attack på Oksanen: ”Okunnig och dum”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag