Uppgifter: Gängkriminell skjuten till döds i centrala Stockholm

Hotellet där skjutningen skedde. Foto: Läsarbild
  • Onsdag 22 dec 2021 2021-12-22
E-post

STOCKHOLM En man i 35-årsåldern har avlidit efter att ha skjutits med flera skott på Kungsholmen i centrala Stockholm. Mannen ska enligt uppgifter till flera medier ha varit en tongivande figur i ett kriminellt nätverk.

Det var vid 11.50 på onsdagsförmiddagen som polisen larmades om en skottlossning på Hotel Fridhemsplan i staden. Enligt polisen ägde skjutningen troligen rum ”i anslutning till hotellets reception”.

Enligt uppgifter till Expressen ska gärningsmannen ha inväntat sitt brottsoffer i lobbyn och därefter ha avlossat flertalet skott. Efter det ska han ha lämnat brottsplatsen på en elsparkcykel, enligt Aftonbladets uppgifter.

Den skjutne mannen kördes till sjukhus med ambulans. Men hans liv gick inte att rädda och 14.20 meddelade polisen att mannen är avliden.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter ska den avlidne mannen ha varit en ledarfigur inom det kriminella Östberganätverket. Även Expressen beskriver mannen som ”tongivande” i nätverket.

Brottsoffret ska vara den tredje brodern i samma familj som skjutits till döds, uppger DN. De andra två bröderna gick samma öde till mötes 2013 och 2o17.

Någon misstänkt är ännu inte gripen.

– Ingen frihetsberövad som jag känner till just nu i alla fall. Men vi jobbar naturligtvis hårt för att hitta någon, säger Per Fahlström till Nyheter Idag.

Brottet rubriceras som mord.

Läs även: Skolpersonal utbildas i vad man ska göra vid en skjutning

Läs även: Få skjutningar klaras upp: ”Vi hinner inte med”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag