Uppgifter: Män öppnade eld mot bil med spädbarn i

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 3 aug 2021 2021-08-03
E-post 821

UPPLANDS-BRO Vid sjutiden på måndagskvällen inkom larm till polisen om att ett antal personer ska ha skjutit mot en bil i Upplands-Bro norr om Stockholm. I bilen ska en man, kvinna och ett spädbarn ha befunnit sig, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet ska gärningsmännen ha kört fram med mopeder och sedan öppnat eld mot bilen – en Audi.

– Man kan säga att de sökte upp den här bilen och sköt rakt rakt in i bilen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på polisens ledningscentral i Stockholms län, till tidningen.

Enligt polisen ska ingen i den beskjutna bilen ha varit i behov av vård efter händelsen. Polisen vill heller inte kommentera vilka som befunnit sig i bilen.

– Jag kan bara kommentera att det var ett antal personer i bilen. Ingen har behövt uppsöka läkarvård. Ambulanspersonal ansåg inte att de behövde föras till sjukhus för vidare kontroll, säger Anders Bryngelsson till Aftonbladet.

Efter skottlossningen mot bilen lämnade de misstänkta gärningsmännen platsen på moped.

Senare under natten kunde två män i 25-årsåldern gripas misstänkta för inblandning i dådet. Tidigt på tisdagsmorgonen anhölls de båda av åklagare.

– De båda männen ingår i en utredning med fyra rubriceringar: försök till mord, försök till grovt rån, grovt vapenbrott och försök till allmänfarlig ödeläggelse, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Aftonbladet.

– Vi misstänker att det är ett rånförsök mot bilen eller mot tillhörigheter hos de som befann sig i bilen, säger Österling till Expressen.

I samband med utredningen påträffades också ett misstänkt föremål av polisen. Det oidentifierade föremålet kunde senare flyttas från platsen av polisens bombtekniker.

Nyheter Idag har sökt polisen för en kommentar.

Läs även: Ovanligt många rån i Göteborg: ”Marockaner och afghaner”

Läs även: Åtal för attack mot busschaufför: ”Du är inte muslim, jag kan göra vad jag vill”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag